Blog Miskraamcoach:

Gepubliceerd op 7 augustus 2015 om 13:39

Deze blog heb ik speciaal geschreven voor www.miskraamverwerken.nl.
Ik vertel over de kracht van praten over jouw miskraam en hoe ik dit ervaren heb.

"Ga praten over de door jou overkomen miskraam"

Een gezond kindje op de wereld zetten is voor velen van ons een diep verlangen, maar helaas is dit niet een ider gegeven. Als dit je overkomt kun je niet meer relaxed zijn en zit je in een overlevingsstand. Elke dag sta je op met een diepgewortelde en gekoesterde wens.

Ik herken dit nog toen het mij overkwam. Ik voelde me verloren, eenzaam, onzeker en compleet machteloos. Ik had het idee dat je maar snel weer aan het normale leven deel moest nemen en dat een miskraam krijgen voornamelijk in de taboesfeer afspeelt. Daarbij was ik ook erg bang of het de volgende keer wel goed zou gaan.

Een miskraam krijgen en verwerken is een heftige situatie die veel stress en de nodige emoties oproepen. Dit geldt ook bij het ongewenst kinderloos zijn, verlies van een (pasgeboren) kindje of een zwangerschap die de nodige zorgen met zich mee brengt. Bij jezelf/elkaar en jouw oprechte gevoelens in deze hectische samenleving blijven is een hele opgave.

Praten over je miskraam

Mijn advies is om met jezelf en elkaar in gesprek te gaan, desgewenst met een professional op dit vlak en elkaar hierin de ruimte te geven zodat je de kans krijgt om hiermee op een voor jouw passende manier mee om te gaan. Relaxed? Nee dit is absoluut niet een relaxte periode, het is hard werken wanneer je met een dergelijk verlies van een kindje/miskraam of een deel van jezelf geconfronteerd wordt.

Mij heeft het geholpen om er met anderen c.q. mijn omgeving erover te praten. Ik was verbaasd hoeveel mensen dezelfde situatie hadden meegemaakt. Het is gebleken dat 1 op de 4 stellen een miskraam hebben gehad.

Daarnaast hielp het mij om samen met mijn partner dingen te ondernemen, even de zinnen te verzetten door bijvoorbeeld ergens te gaan lunchen. Daarbij heb ik een dagboek bijgehouden waardoor ik mijn intiemste gevoelens en gedachten kon opschrijven.

Diana Wouters
Miskraamcoach


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.